Ecologie

bosaardbei naast betonvijver
De tuin heeft een zeer gevarieerd bloemen- en bessenaanbod voor de verschillende vlinders en vogels die er verblijven. De lijsterbessen en de hulsten leveren de vogels tot laat op het jaar een overvloed aan bessen.

Onder de grote rododendrons vooraan is een overwinterplaats gemaakt voor 'onze' egels en op een weggestopte plaats helemaal achteraan is een 'insectenhotel' voor onder meer solitaire bijen, lieveheersbeestjes, vlinders,…

Elke lente lokt de vijver een stel eenden die in de planten om de vijver een nest maken. En wie veel geduld heeft, kan soms een kikker ontwaren.

Villa Emma hecht veel belang aan afvalbeheer. We proberen onze afvalproductie te minimaliseren door zo weinig mogelijk verpakkingsafval te gebruiken. En wat composteerbaar is, gaat op onze composthoop. De toch nog geproduceerde afval wordt gesorteerd. We vragen onze gasten in dit idee mee te stappen.

Verder worden de toiletten gespoeld met het regenwater uit de 30 m3 grote regenput. Voor de verlichting is gekozen voor spaarlampen en LED’s. Verwarming en koeling zijn individueel te regelen per kamer.
Thermische zonnepanelen verwarmen een 300 l zonneboiler en een warmtepomp zorgt voor verwarming of koeling (RIELLO). Villa Emma gebruikt 100% groene stroom (ECOPOWER).
Villa Emma, Waterdreef 13, 9040 Sint-Amandsberg (Gent), Belgi´┐Ż, Stratenplan , Tel.: 092/59 21 95, info@villa-emma.be